Pobresa energètica

Josep Forasté

Josep Forasté

Portaveu del Grup Municipal Decidim Vila-seca - Acord Municipal. Casat i amb dos fills. Graduat en Administració i Direcció d’Empreses per la UOC. He estat graller de la Colla Gegantera, sóc del Ball de Diables, he participat molts anys a Els Pastorets i formo part del grup de teatre La Tramoia. Vaig participar activament en les consultes populars amb Vila-seca Decideix i sóc membre actiu de la territorial de l’ANC a Vila-seca.

WhatsApp Image 2021-03-30 at 18.25.24Aquest passat dilluns, 29 de març de 2021, vaig tenir el goig d’acompanyar la presidenta de la Diputació de Tarragona, na Noemí Llauradó, a la signatura de protocol de conjura de les administracions públiques, que ha permès tancar un acord amb Endesa per afrontar de forma definitiva els estralls de la pobresa energètica. I a pesar de les moltes reserves que em provoquen els acords amb aquestes grans empreses de beneficis milionaris impossibles, portes giratòries i abusos socials, com a responsable directe de la feina feta a la Diputació en aquesta gestió és un acord del que n’estic especialment orgullós.

Aquest acord històric posa fi a un deute acumulat de 38,7 milions d’euros que afectava fins la data a 35.518 famílies de tot el país, que a partir de dilluns ja no hauran de patir per si els tallen la llum, quan hagin de triar entre pagar la factura de l’electricitat o donar de menjar als seus fills, especialment rellevant en l’actual situació d’emergència social de moltes famílies. Han estat mesos de feina, de superar desconfiances polítiques i entrebancs legals, de portar al límit els àmbits competencials i, sobretot, de treballar per les famílies més vulnerables dels nostres municipis i també del meu, d’aquelles famílies a les quals em dec en primera instància, les famílies de Vila-seca.

WhatsApp Image 2021-03-30 at 18.25.24 (1)Segons dades de la mateixa Endesa (dades que els tècnics hauran de verificar cas a cas), Vila-seca tenia un deute acumulat per pobresa energètica només dels anys 2019-2020, de 75.334 €, si la mitjana del país per llar afectada és de 1.090 €, estem parlant de més de 70 famílies del municipi que vivien sota l’amenaça desesperant de quedar-se sense llum en qualsevol moment o estaven directament sense subministrament elèctric.

I aquesta és només una petita “victòria” amb un sabor una mica agredolç en la lluita diària pel bé comú, queda moltíssima feina per fer si volem situar les persones al centre de la vida i de la nostra societat, moltes injustícies per superar, entrebancs i frustracions, tot i això aquesta és una d’aquelles fites que animen a seguir treballant i donen sentit a l’exercici de la responsabilitat política.

I no vull acabar aquest escrit sense donar-vos les gràcies a totes aquelles persones que m’heu fet la confiança de poder-ne formar part.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405