Patrimoni

Josep Forasté

Josep Forasté

Portaveu del Grup Municipal Decidim Vila-seca - Acord Municipal. Casat i amb dos fills. Graduat en Administració i Direcció d’Empreses per la UOC. He estat graller de la Colla Gegantera, sóc del Ball de Diables, he participat molts anys a Els Pastorets i formo part del grup de teatre La Tramoia. Vaig participar activament en les consultes populars amb Vila-seca Decideix i sóc membre actiu de la territorial de l’ANC a Vila-seca.

 

Aquests dies hem vist com una de les principals estratègies del govern espanyol per mirar d’aturar l’anomenat procés català és actuar contra el patrimoni d’algunes de les persones que han encapçalant aquest procés, en una maniobra sense precedents, sense deixar marge a la defensa jurídica individual a la qual es té dret en tota democràcia.

Ara bé, què és patrimoni?

Segons l’Enciclopèdia Catalana, patrimoni és “el conjunt de béns, valors i crèdits que posseeix una persona o institució”, fent menció a les derivades més importants de la paraula, més enllà de l’àmbit estrictament econòmic, com són, entre d’altres, patrimoni cultural, patrimoni historicoartístic, patrimoni nacional, patrimoni familiar, patrimoni natural o patrimoni immaterial.

Per tant, no seria cap disbarat filològic entendre com a patrimoni del país tot el conjunt d’elements que configuren Catalunya i la identitat dels catalans: la llengua, la cultura, les tradicions, els costums, els codis legals, la forma de relacionar-nos en societat, el caràcter i, en resum, totes les aportacions de les moltes cultures que s’han anat integrant al nostre país al llarg dels segles, des de l’antigor fins a les més recents. Com també ho són les anxoves de l’Escala, la gamba vermella de Tarragona, els calçots de Valls, el vi i el paisatge de la Terra Alta i el Priorat, la Vall de Núria, Montserrat, el temple de la Sagrada Família i tantes altres coses que no cabrien en aquestes línies de text.

I aquest és el patrimoni que cal preservar, el realment valuós, la base sobre la qual s’han construït (i destruït) tots els altres patrimonis de caire més personal o individual.

Si sabem llegir correctament l’actual situació econòmica, ja hem deixat els nostres fills i néts sense patrimoni econòmic (ells hauran de pagar el deute monstruós que els deixarem en herència). No els deixem també sense el patrimoni de país, sense futur, i el proper 1 d’octubre anem tots a votar SÍ: SÍ a la República Catalana i SÍ a l’oportunitat de construir un país i un futur millor per als nostres fills!

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405