El Patriarcat. Què comporta?

Decidim Vila-seca

Decidim Vila-seca

Decidim Vila-seca som un grup de vila-secanes i vila-secans sorgits del món de l’associacionisme local i molt actius en la vida cultural i social del poble. Des de sempre, hem estat estretament vinculats al teixit associatiu i empresarial del poble i, des de l’estima personal i col·lectiva, hem fet possible multitud de projectes en el passat. Som persones del poble amb ganes permanents de contribuir a fer-lo un lloc més ric, viu, dinàmic, pròsper, integrador i socialment just.

Mentre hi ha països en els quals les dones no gaudeixen de cap dret fonamental, podem dir que les dones europees formalment i legalment -com a mínim- han aconseguit els drets al vot, a l’educació, al treball retribuït o a la participació en política. Malgrat això, continuen les desigualtats, la duplicitat de feines a casa i al treball, la pressió estètica, les injustícies contra les dones, les invisibilitzacions del saber i dels èxits, els menysteniments, les agressions, les violacions i les morts.

Per això, des de Decidim Vila-seca – Acord Municipal i el Casal Popular el Rebotim, us proposem una mirada critica per analitzar, explicar i canviar aquestes realitats a partir de quatre conceptes claus interrelacionats: patriarcat, gènere, androcentrisme i sexisme. Per fer-ho, hem creat un cicle de xerrades mensuals fins el març del 2017 amb el títol: “El patriarcat. Què comporta?”. Diversos actes centrats en temàtiques com els estereotips i els rols de gènere, la pressió estètica, la violència masclista, les noves masculinitats i d’altres. La primera d’aquestes xerrades, “Micromasclismes”, es realitzarà aquest dijous 27 d’octubre, a les 20.15h al Centre Cívic el Colomí. Seguirem amb les xerrades “Víctima i família” i “Publicitat, cultura popular i jocs” en els mesos de novembre i desembre d’enguany.

De les injustícies per raó de gènere en participem tots i totes d’una o altra forma i, per això, conèixer la realitat des d’una perspectiva crítica és el primer pas cap a un canvi de paradigma que depèn de tothom que es pugui assolir. Participa en aquest cicle de xerrades i posem el primer granet de sorra.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405