Pactar un pressupost

Josep Forasté

Josep Forasté

Portaveu del Grup Municipal Decidim Vila-seca - Acord Municipal. Casat i amb dos fills. Graduat en Administració i Direcció d’Empreses per la UOC. He estat graller de la Colla Gegantera, sóc del Ball de Diables, he participat molts anys a Els Pastorets i formo part del grup de teatre La Tramoia. Vaig participar activament en les consultes populars amb Vila-seca Decideix i sóc membre actiu de la territorial de l’ANC a Vila-seca.

Les eleccions de maig de 2019 van deixar una important novetat al nostre municipi: per primera vegada en molts anys i molts mandats, cap candidatura va obtenir una majoria absoluta i s’obria un escenari on els pactes entre diferents sensibilitats es feien imprescindibles per governar. Davant d’aquesta situació, des de Decidim Vila-seca – AM es va optar per fer un pas endavant i arribar a un acord amb l’equip de govern en referència al pressupost de l’any vinent, el primer pressupost del nou mandat que havia de definir aquest nou paradigma municipal.

Més enllà dels aspectes concrets del pacte de pressupostos 2020 entre Decidim Vila-seca i Vila-seca Segura, que moltes persones ja coneixeu i que inclou aspectes tan rellevants com la recuperació de la Fira de Música al Carrer, un nou poliesportiu polilleuger que pugui actuar també d’envelat o noves i/o millors subvencions a escoles i clubs esportius entre d’altres (podeu conèixer l’acord exacte aquí), hi ha algunes reflexions que cal fer per posar en valor el que s’ha aconseguit.

Un pacte entre diferents sensibilitats polítiques no és fàcil.

D’entrada implica asseure’s en una taula a parlar i negociar sabent que si arribes a un acord, serà a canvi de renunciar a una part de les propostes que portaves inicialment i d’una part de la teva essència acceptant propostes que no encaixen plenament amb el teu ideari o principis polítics. I també d’assumir el necessari compromís per desenvolupar totes les propostes que contempla l’acord, les inevitables contradiccions entre l’acord assolit i les pròpies propostes i valors o d’assumir el cost polític de l’acord sabent que no agradarà al 100%, tant a dins com fora de la candidatura, i que en alguns casos pot derivar en incomprensibles injúries i faltes de respecte, fins i tot dins de l’àmbit personal. Ambdós compromisos es fan a canvi d’assolir un acord que sigui, per damunt de tot, el més beneficiós possible per a totes les persones del municipi.

Per tot això, crec molt necessari posar en valor l’acord assolit per tirar endavant el pressupost municipal de Vila-seca de l’any 2020 i que és la llavor d’un mandat que pot ser molt positiu per al municipi i per a tots els vila-secans i vila-secanes, de totes les sensibilitats polítiques, però molt especialment per a aquelles persones amb una situació de major vulnerabilitat. Més endavant anirem parlant de com es desenvolupen els diferents compromisos i donarem compte de la necessària feina que caldrà fer, dia a dia, per confirmar, desenvolupar i consolidar totes aquestes voluntats recollides en el document escrit.

No puc acabar aquesta reflexió sense donar les gràcies a totes les companyes i companys que formen la família de Decidim Vila-seca: gràcies pel vostre compromís, gràcies per saber o aprendre a renunciar i assumir, gràcies per la feina impagable i generosa que heu fet, feu i segur que fareu cada dia per fer realitat aquest acord, gràcies per saber prioritzar les necessitats del municipi a les vostres individuals i col·lectives; en definitiva, gràcies per ser-hi. Mantenir-se i comprometre’s dins d’un col·lectiu tan dinàmic i heterogeni com és Decidim Vila-seca no és fàcil i el temps i els resultats acabaran avaluant de forma justa la nostra feina i les nostres decisions, però en cap cas mai ningú podrà qüestionar el vostre compromís, treball i generositat.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405