Contra el fusell, un somriure

Josep Forasté

Josep Forasté

Portaveu del Grup Municipal Decidim Vila-seca - Acord Municipal. Casat i amb dos fills. Graduat en Administració i Direcció d’Empreses per la UOC. He estat graller de la Colla Gegantera, sóc del Ball de Diables, he participat molts anys a Els Pastorets i formo part del grup de teatre La Tramoia. Vaig participar activament en les consultes populars amb Vila-seca Decideix i sóc membre actiu de la territorial de l’ANC a Vila-seca.

Contra la rutina, la poesia
Contra el realisme, la utopia
Contra el fanatisme, la ironia
Contra el fusell, un somriure…

Josep Fortuny, Companyia Elèctrica Dharma


Aviat farà un any que un grup de vila-secanes i vila-secans, moguts principalment pel compromís amb els nostres ideals, la il·lusió per canviar moltes coses i la ferma creença que al nostre poble es podia desenvolupar la gestió municipal d’una altra manera, vam impulsar una candidatura per presentar-nos a les eleccions municipals, posant en primer terme les necessitats i els interessos dels nostres veïns i veïnes. Vam obtenir la confiança suficient per tenir representació a l’ajuntament, dos regidors decidits a posar veu a tots aquests anhels, bones idees i propostes i amb una manera d’entendre el poble com una comunitat de persones, que han de ser la prioritat real a l’hora de gestionar els recursos col·lectius.

No m’agraden les etiquetes, com quan es parla de nova i vella política, que molts cops no deixen de ser un eslògan publicitari, però la realitat d’aquest primer any d’experiència municipal m’ha fet pensar molts cops en les paraules de Josep Fortuny. Municipalitzar els serveis socials per oferir un servei més dinàmic i proper a les persones, crear una comissió que recuperi la memòria i la història del nostre poble, oferir un servei de vetlladors per a nens amb necessitats educatives especials fora dels horaris escolars, impulsar el desenvolupament local de la Llei de pobresa energètica, representar la PAH en les seves demandes per protegir les famílies afectades per desnonaments, demanar l’adhesió del nostre municipi a l’AMI… Aquestes són algunes de les bones propostes que durant aquest any hem portat al plenari, les quals, malauradament, han estat pràcticament totes rebutjades per la majoria absoluta de l’equip de govern, més preocupat de no perdre la iniciativa en algun àmbit o de no poder-se penjar medalles, que de les preocupacions reals dels nostres convilatans.

Però més enllà del rebuig a tota iniciativa que no fos pròpia, el que ens ha sorprès han estat les formes. Un mandat que començava amb paraules de mà estesa per part de l’alcalde ha esdevingut a l’hora de la veritat en una actitud bel·ligerant, de rebuig i enfrontament per part de l’equip de govern de Convergència i Unió, amb paraules com menyspreu, indiferència i d’altres barbaritats pronunciades pel portaveu de l’equip de govern cap a les nostres intervencions i les de la resta de grups de l’oposició, en sessió plenària, mostrant una manca de respecte absoluta tant per la institució com per les persones. Per a CiU Vila-seca som una anomalia, una veu contestatària dins el seu petit reialme que no mereix existir, que detesten i rebutgen i que cal combatre a qualsevol preu.

Tot i això, mantenim l’esperit d’aquella il·lusió que ens va portar a presentar-nos ara fa un any. No caurem en la provocació, ni tampoc entrarem en el seu joc: continuarem treballant per construir una Vila-seca millor, amb les mateixes eines que hem utilitzat des del primer dia; enfrontarem la demagògia amb honestedat, la mentida amb veritat, el cinisme amb determinació i la provocació (el fusell) amb un somriure.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405