La Diada de la Cultura

Josep Forasté

Josep Forasté

Portaveu del Grup Municipal Decidim Vila-seca - Acord Municipal. Casat i amb dos fills. Graduat en Administració i Direcció d’Empreses per la UOC. He estat graller de la Colla Gegantera, sóc del Ball de Diables, he participat molts anys a Els Pastorets i formo part del grup de teatre La Tramoia. Vaig participar activament en les consultes populars amb Vila-seca Decideix i sóc membre actiu de la territorial de l’ANC a Vila-seca.

Avui és Sant Jordi! Probablement el dia més bonic de l’any al nostre país. La Diada de la gent, on el país sencer surt al carrer a manifestar la seva catalanitat.

No és el dia de les reivindicacions, ni de les grans manifestacions polítiques, ni de les proclames institucionals… No és el dia per “vendre” falses catalanitats quan durant la resta de l’any s’ataca de forma acarnissada la nostra llengua, pilar bàsic de la cultura catalana. Tampoc és el dia per figurar, pràctica política que s’ha popularitzat amb el nom de “postureig”, amb gestos amables que no són més que això i que en molts casos només són fruit de l’interès electoral, pretenent fingir falses empaties. Ni tan sols és el dia per intentar visualitzar una catalanitat que, per molt suposada que sigui, no es veu corresposta amb moltes de les actuacions de la resta de l’any, més enfocades a tenir cura del propi melic… I no pretenc repartir carnets de catalanitat; crec en el respecte mutu com a principi bàsic de convivència i tothom és lliure de creure en el que vulgui, com vulgui i quan vulgui. És que, com diria un tristament famós expresident, avui, això no toca.

Avui, Sant Jordi, és la Diada popular dels Països Catalans, la Diada de la cultura catalana, una manifestació col·lectiva d’amor cap als altres i cap a la nostra cultura que verbalitzem a través de llibres i roses. Un dia especial en què sortim al carrer a compartir alegria, cultura i amor i on la política no hi té lloc.

Avui és la Diada de la gent, del país, on celebrem una gran victòria, la de la victòria cultural, perquè així ho hem volgut entre tots.

 

FELIÇ DIADA DE SANT JORDI!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405