I ara què?

Josep Forasté

Josep Forasté

Portaveu del Grup Municipal Decidim Vila-seca - Acord Municipal. Casat i amb dos fills. Graduat en Administració i Direcció d’Empreses per la UOC. He estat graller de la Colla Gegantera, sóc del Ball de Diables, he participat molts anys a Els Pastorets i formo part del grup de teatre La Tramoia. Vaig participar activament en les consultes populars amb Vila-seca Decideix i sóc membre actiu de la territorial de l’ANC a Vila-seca.

Aquest últims dies han passat moltes coses que ens han afectat a nivell emocional: vam celebrar la República catalana, però tenim gran part del nostre Govern legítim a la presó, i la part que en queda a l’exili. Tenim el líders de les entitats socials empresonats, també. Les emocions i sentiments s’acumulen i es barregen: ràbia, nervis, injustícia, impotència, ganes de plorar, malestar, mal dormir, tristor… I per damunt de tot, un desconcert enorme, una gran sensació de buidor, de manca de lideratge, de no saber què fer: les entitats socials (ANC i Òmnium) semblen desorientades, Govern i partits polítics no diuen gairebé res, ens reagrupem en nous formats (CDRs, #EnPeuDePau) buscant la llum que ara ens sembla que ens manca, exèrcits de trolls intoxiquen les xarxes socials, es convoquen mobilitzacions per un dia i hora i poc després es canvia o s’anul·la la convocatòria… En resum, el caos sembla absolut, volem fer coses, defensar la República, i les volem fer avui mateix, però no sabem què i sembla que ningú marca el camí…

Per això, cal aturar-nos un moment, respirar, calmar-nos, agafar perspectiva i analitzar la situació a partir d’aquelles coses que sabem del cert.

Que sabem?

  • Sabem que el camí no serà fàcil ni curt, estem creant una República amb l’oposició d’un estat brutal i totalitari.
  • Sabem que a Catalunya som una gran majoria social en defensa de la democràcia i la llibertat, i que això ens ha portat fins aquí.
  • Sabem que les persones empresonades s’havien preparat per aquest tràngol, i estan disposades a aquest sacrifici buscant el benefici col·lectiu (Ells no ens han fallat, no els fallem nosaltres a ells!!).
  • Sabem que el Gobierno espanyol està disposat a tot: a saltar-se les lleis, internacionals i pròpies, a jugar brut, a utilitzar la violència, per intentar represaliar la voluntat democràtica dels catalans.
  • Sabem que la força de la unitat d’acció de la gent, construïda sobre els valors del pacifisme, el respecte i la democràcia, ha derrotat aquest estat neofranquista a cada batalla que ens han plantejat.
  • I sabem que el proper repte que ens ha posat al davant l’estat espanyol, i que pot ser definitiu, es diu “21 de Desembre de 2017: Eleccions“.

El 27 de setembre de 2015, la guerra de xifres de les grans manifestacions o, sobretot, l’1 d’octubre de 2017, hem demostrat que es pot construir democràcia, que es pot construir República, de forma pacífica, amb respecte, il·lusió, constància i amb uns valors i una determinació col·lectiva que Europa havia oblidat i als quals, de moment, gira la cara perquè l’avergonyeix i la posa en evidència i l’obliga a despertar i afrontar la realitat. És la manera com nosaltres fem les coses, és la via catalana, un camí que estem construint entre tots i amb el qual ens hem guanyat el dret de tenir un estat més just, solidari, social i democràtic, i no renunciarem a aquest dret!

Així doncs, quan molta gent ens pregunti “I ara què?” amb el desconcert dibuixat als ulls, els hem de respondre que un cop més ens hem d’aixecar, hem de convertir el desconcert, la tristor i les llàgrimes en fortalesa i determinació col·lectives, ens hem d’abraçar, donar-nos escalfor i suport els uns als altres, a aquells que tinguem al costat, sense retrets ni preguntes (ja tindrem temps per això) i ens hem de fer forts en allò que sabem fer millor que ningú, la força de la gent, la raó i els arguments, hem de teixir complicitats amb tots aquells que ens poden acompanyar en el camí, fer-los lloc al nostre costat i caminar junts, en definitiva, hem de fer que la democràcia guanyi el proper 21 de desembre de 2017.

El 21D omplim les urnes, vetllem els resultats i guanyem-nos la República Catalana!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405