Gràcies

Josep Forasté

Josep Forasté

Portaveu del Grup Municipal Decidim Vila-seca - Acord Municipal. Casat i amb dos fills. Graduat en Administració i Direcció d’Empreses per la UOC. He estat graller de la Colla Gegantera, sóc del Ball de Diables, he participat molts anys a Els Pastorets i formo part del grup de teatre La Tramoia. Vaig participar activament en les consultes populars amb Vila-seca Decideix i sóc membre actiu de la territorial de l’ANC a Vila-seca.

Després dels fets viscuts la jornada del Referèndum a Catalunya, volíem fer sentir la nostra veu i posar de manifest el nostre enuig per la barbàrie policial i el maltractament físic i moral patit per moltes persones a Catalunya, que l’únic «crim» que van cometre va ser introduir una papereta en una urna i oposar resistència pacífica, quan uns contingents policials extremadament desproporcionats i agressius intentaven robar-nos aquest dret democràtic.

Però estàvem dolguts, molts enfadats i, sobretot, molt tristos, de veure com la barbàrie desplegada pel govern espanyol s’havia acarnissat especialment en persones grans, dones o pobles petits, és a dir, contra els col·lectius socials o territorials més indefensos del país, perquè l’objectiu i les ordres de la policia espanyola no eren aturar el referèndum: eren humiliar-nos i provocar-nos. Buscaven que reaccionéssim amb violència per justificar-se i no ho van aconseguir. Per tant, totes aquestes accions demanaven que, abans d’escriure aquestes ratlles, recuperéssim una certa tranquil·litat, després d’un parell de dies de reflexió per tenir la perspectiva necessària.

I per això, avui, des de la serenor, el que volem fer és dir GRÀCIES: 

Gràcies als milions de persones d’arreu del país que, de forma pacífica i festiva, van sortir a votar tot i les amenaces i l’adversitat, demostrant a ulls del món la dignitat del nostre poble.

Gràcies immenses a la nostra gent gran, els autèntics herois d’aquesta jornada, els quals, coneixedors de la seva fragilitat física i de la brutalitat de la que és capaç la policia espanyola (ells ja l’havien patit), no van dubtar a posar-se al davant de la resistència pacífica, demostrant una enorme fortalesa, un gran coratge i una dignitat immensa. Un cop més, una lliçó de vida que tots nosaltres no oblidarem mai.

Gràcies als petits exèrcits de voluntaris que ens van regalar el seu esforç, moltes hores del seu lleure i descans, per fer possible una jornada inoblidable de lliure expressió i democràcia del nostre país. Gràcies per la vostra dedicació, la vostra discreció i el vostre esforç anònim.

Gràcies al govern espanyol i al rei de les espanyes (no mereixen cap majúscula) per recordar-nos que estem davant d’un estat totalitari, medieval, opressor, brutal i repressor, que no respecta la discrepància ni la diferència. Aquest és el principal motiu pel qual no volem compartir ni una passa més del camí amb vosaltres.

I finalment, gràcies a les nostres veïnes i veïns. Gràcies per convertir la jornada del referèndum a Vila-seca en una festa d’harmonia, esforç i fraternitat. Gràcies a totes les persones que amb el seu esforç van situar Vila-seca al mapa de la dignitat democràtica. Gràcies a les voluntàries i voluntaris del col·legi electoral de La Formiga, que, davant de la desproporció i l’amenaça de la guàrdia civil, van saber actuar amb la serenor, el coratge i la dignitat que el moment demanava. Gràcies als que vau protegir els col·legis electorals durant tota la jornada, als informàtics, a la gent gran, als que ens vau acompanyar el dimarts en l’homenatge als vots robats, a totes i a tots, moltes gràcies, sentim un orgull enorme de compartir poble amb vosaltres, de poder dir “aquestes persones són de Vila-seca, com nosaltres”

Moltes gràcies a totes les persones d’aquest petit país anomenat Catalunya, per demostrar que hem estat, som i serem, un poble pacífic, lliure i digne que mai deixarà de lluitar pels seus valors i la seva llibertat.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405