El debat de l’ocupació

Josep Forasté

Josep Forasté

Portaveu del Grup Municipal Decidim Vila-seca - Acord Municipal. Casat i amb dos fills. Graduat en Administració i Direcció d’Empreses per la UOC. He estat graller de la Colla Gegantera, sóc del Ball de Diables, he participat molts anys a Els Pastorets i formo part del grup de teatre La Tramoia. Vaig participar activament en les consultes populars amb Vila-seca Decideix i sóc membre actiu de la territorial de l’ANC a Vila-seca.

Ara fa pocs dies, Vila-seca en Comú publicava a les xarxes les dades d’evolució de l’atur, coincidint amb l’inici del final de la temporada turística, vinculant directament unes dades que són manifestament pitjors a les de les poblacions a veïnes a la menor dotació que el govern municipal ha fet de la partida de “Foment de l’ocupació”.

Conec prou bé els companys de Vila-seca en Comú com al regidor Toquero (responsable dels plans d’ocupació) com per pensar que ni uns ni l’altre actuen en contra de les persones del municipi, tot el contrari, però sí que és cert que, uns amb el seu discurs “fàcil” i l’altre negant l’evidència amb la bandera de la perfecció a la mà, no fan cap bé al debat de l’ocupació.

El problema de l’ocupació a Vila-seca és estructural i no se soluciona subvencionant quatre empreses a canvi d’oferir llocs de treball precaris i de baixa qualificació, ja sigui l’import del Pla de 200.000€ o d’1.000.000€. Centrar el problema en l’import o quin son els col·lectius beneficiats, és marejar la perdiu amb debats estèrils i crear falses polèmiques buscant el titular.

Ens cal posar les bases per a que empreses d’alt valor afegit vinguin al nostre municipi, s’hi estableixin i generin llocs de treball qualificats i ben remunerats. Cal generar demanda de valor afegit en base a la qual les persones puguin desenvolupar-se i progressar, i per altra banda, fomentar la capacitació per a que els nostres veïns i veïnes puguin accedir a aquests llocs de treball. Aquesta és la clau de volta al problema de l’ocupació. Mentre continuem fomentant ocupació de baixa qualificació, bàsicament al sector serveis, normalment mal pagada, en molts casos afectada per la temporalitat i amb condicions de treball més que discutibles, condemnem a molta gent a no sortir de la roda de hàmster de la precarietat, i ens condemnem com a municipi, per moltes medalles que uns i altres ens vulguem posar.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405