El centre de l’escenari

Robert Rodríguez

Robert Rodríguez

Portaveu adjunt de Decidim Vila-seca. Vaig néixer a Vila-seca el 1973. Casat i pare de dues filles, sóc Diplomat en Ciències Empresarials i Llicenciat en ADE per la URV, API i Administrador de Finques, activitat que desenvolupo en el municipi. Estic vinculat a diverses associacions de Vila-seca, com El Pont de Fusta, el Ball de Diables, la Secció de Muntanya de l’AC o el grup de teatre La Tramoia. També exerceixo com a actor de cinema i teatre amb altres companyies de Tarragona i Barcelona. Vaig ser un dels impulsors de Vila-seca Decideix l’any 2010.

Bona festa major a tots i totes! Vénen dos caps de setmana per gaudir, fer un petit parèntesi en el dia a dia, retrobar-nos amb amics que fa temps que no veiem al ball, al cós… En definitiva, per fer poble.

Aquest és el primer Sant Antoni d’aquest nou mandat que vam encetar el mes de juny passat i, com a regidor, suposa una manera diferent de veure i viure la festa. Això ja ho vam poder comprovar quatre anys enrere.

Sempre hem estat involucrats en els actes que conformen la festa pel fet de formar part d’entitats que configuren i impulsen bona part del programa d’actes. I és que sense les entitats culturals, esportives i socials del municipi no seria possible. I així és com ha de ser, si les persones no ens involucrem en organitzar i crear aquests esdeveniments no ens els sentim com a propis i el sentit de tot plegat es dilueix.

Però la dimensió de regidor comporta algun afegit. Perquè participes activament en els actes en els quals ja hi tenies una implicació directa però, a més, intentes arribar a molts més llocs per poder veure i viure altres actes, viure i veure motivacions diferents a les teves que impulsen els nostres veïns i veïnes a sortir al carrer. I tot plegat, amb el mateix esperit crític de sempre, tant en el que protagonitzes com en el que ets un simple espectador. Però tot això ja no ho pots fer com abans, amb aquell “anonimat” que et proporcionava el fet de ser un veí més del poble. Vulguis com no, ara sempre ets, en certa manera, protagonista de la festa (responsable de la festa) encara no que no sigui la teva intenció o no s’escaigui. Quan algú s’implica amb una entitat o associació és perquè el mou una inquietud per fer coses pel poble, per fer-lo tirar endavant, per canviar allò que creiem que es pot fer de manera diferent i millor per a tothom. I, segurament, adquirir la condició de regidor és un pas més enllà en aquesta motivació per fer créixer i madurar el lloc on has nascut i/o vius, on has compartit moltes festes majors amb persones que aprecies. No es tracta d’una cadira, d’una menjadora, es tracta de poder incidir molt directament en la vida de tots plegats, treballant per al poble en molts altres àmbits, sovint més importants i transcendents. Però, com deia, també et col·loca en el centre de l’escenari. Ja estàs acostumat a trepitjar-ne molts, alçant la veu, projectant un pensament més enllà dels caps que et miren, rient, plorant, sent un dimoni o un àngel, fent el pallasso… És un hàbitat que coneixes, no t’és estrany, sempre pendent de la resposta del públic, i t’hi sents còmode… Malgrat que a vegades pugui comportar un protagonisme que no et correspon… Però que acceptes com un afegit al paper que interpretes. I fins i tot, un cop hagis fet mutis, pots riure tant com qualsevol espectador.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405