Coses de l’idioma

Robert Rodríguez

Robert Rodríguez

Portaveu adjunt de Decidim Vila-seca. Vaig néixer a Vila-seca el 1973. Casat i pare de dues filles, sóc Diplomat en Ciències Empresarials i Llicenciat en ADE per la URV, API i Administrador de Finques, activitat que desenvolupo en el municipi. Estic vinculat a diverses associacions de Vila-seca, com El Pont de Fusta, el Ball de Diables, la Secció de Muntanya de l’AC o el grup de teatre La Tramoia. També exerceixo com a actor de cinema i teatre amb altres companyies de Tarragona i Barcelona. Vaig ser un dels impulsors de Vila-seca Decideix l’any 2010.

 

Des de fa ja més de dos anys, coincidint amb el canvi en l’arc polític del plenari, la durada de les sessions s’ha vist augmentada de forma exponencial respecte del que era habitual fins aleshores. Aquest, i altres aspectes, no són com eren. I és normal, hi ha una diversitat més gran de formacions, amb la qual cosa tothom hi vol dir la seva i les intervencions s’han triplicat en nombre i durada.

Però tot i durar dues, tres o, fins i tot, cinc hores, hi ha dies (o matinades) on queden coses per dir. Pot semblar increïble, però és així. De vegades per uns motius i de vegades per d’altres. La qüestió és que en el ple de juliol passat, el nostre grup hi va presentar una moció en favor de la creació d’una seu de l’Escola Oficial d’Idiomes. Fins aquí tot normal, com és lògic totes les intervencions van anar en la línia de donar suport a la iniciativa… fins que arribà el torn de l’Equip de Govern. Amb l’habitual argument “que ja hi estem treballant des de l’inici del mandat”, van tornar a negar per enèsima vegada allò amb el que combreguen. A banda van intentar vendre’ns succedanis de cursos, cursets i iniciatives d’altri per mirar de justificar un ventall d’opcions en mans de la ciutadania per apedaçar aquesta mancança. En aquell moment, ens ve una pregunta a la ment, la qual traslladem a la regidora: si fa dos anys que això va endavant, quina ha estat la resposta del Departament d’Ensenyament de la Generalitat? Perquè suposem que, en tot aquest temps, s’hauran dignat a contestar. I si no pretenien fer-ho, des de l’Ajuntament segur que hi devia haver el zel que cal per burxar i anar insistint en la nostra demanda.

Però no hi va haver resposta a aquests interrogants. Senzillament l’alcalde li va prendre la paraula a la regidora amb les competències sobre la matèria, simplement per fer-nos veure, d’una vegada per totes, que executaran tot el seu programa electoral i que no cal que hi insistim.

Doncs bé, hem après definitivament la lliçó (som així de quadradets mentalment, ens ha costat el nostre temps). I ja no volem entrar en el per què CiU porta aquesta iniciativa en el seu programa, va quedar prou exposat divendres durant la sessió, però reforça en gran mesura la idea/indignació que sentim. I és que no se’ns pot escapar, a ningú, que el més trist de tot és que una Escola Oficial d’Idiomes ja fa molts anys que hauria d’estar implantada a Vila-seca. Un poble que viu en gran mesura del turisme, que rep milers de visitants, tant de la resta de l’estat com de tot el món, i que aboca ingents sumes de diners en la promoció de les nostres virtuts per al visitant. Des de fa anys som ciutat universitària (i quins ensenyaments s’hi imparteixen? Doncs de turisme i geografia! Ah!). Aquelles sueques que empaitaven l’Alfredo Landa i companyia fa anys que corren per les nostres platges (és un dir), ho vam veure i viure en televisors en blanc i negre. Ara tots tenim unes pantalles finíssimes, però grans com un camp de futbol, que ofereixen imatges en full-hd i es connecten a internet (invent que, per cert, tampoc existia en aquella època).

En fi, suposo que ens haurem de consolar amb aquella dita de val més tard que abans que sigui una iniciativa de l’oposició.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405