35 anys de l’Esplai Esclop

Albert Llop

Albert Llop

Criminòleg, Màster en Direcció Estratègica de Seguretat, i doctorand en Dret i Ciència Política. En l'àmbit municipal participo en diverses entitats com els Xiquets de Vila-seca, el Ball de Diables i el Casal Popular El Rebotim. Amant de la muntanya i el mar.

El passat 20 de juliol de 2019 vam poder gaudir de la celebració de 35è. aniversari de l’Esplai Esclop de Vila-seca, una entitat que agrupa, aproximadament, uns 100 infants i 15 excel·lents monitors i monitores. Monitors que, en el seu moment, van ser infants i que, respectivament, també van tenir monitors que també van ser infants. I això és, precisament, el més bonic i màgic d’aquesta entitat: el relleu natural que produeix un cicle perfecte. Tanmateix, l’Esplai Esclop ha passat per moltes etapes, moltes de bones, però també crisis importants que han estat a punt d’aturar l’activitat de l’entitat de forma definitiva. Afortunadament, ara estem en un punt d’esplendor que ens permet donar a l’Esplai el contingut i el rerefons que el món del lleure es mereix. Perquè el món del lleure, amigues i amics, va més enllà del simple fet de jugar i passar-ho bé. El lleure és un procés d’aprenentatge continuat, és pedagogia pura, educació en valors i projectes i sobretot, sobretot, és espai alternatiu. Un espai que els infants, malauradament, no troben a l’escola, ni als clubs esportius ni a les demés activitats ordinàries que puguin fer. En el lleure, cada activitat i dinàmica té (o hauria de tenir) un sentit i un objectiu pedagògic. 

És en aquest sentit que ens agradaria anar evolucionant i millorant algunes qüestions internes, com per exemple potenciar la formació continuada de les monitores i monitors, o també fent partícips als pares i mares del propi funcionament intern de l’Esclop, ja sigui participant a les assemblees o col·laborant puntualment en tasques logístiques.

I amb això, vull subratllar la importància cabdal que té una entitat com l’Esplai Esclop en un poble com el nostre. La Vila-seca que hi haurà al 2050 no serà només una responsabilitat política, tot i que hi serà fonamental la bona gestió, sinó també una responsabilitat ciutadana i dels valors que se’n desprenguin. En aquesta línia, des de l’Esplai sempre procurem transmetre als infants i els joves la importància d’implicar-se a la vida quotidiana del poble i es vinculin a altres entitats, perquè creiem que aquesta és la clau per mantenir un poble viu, ara i en el futur. D’aquesta manera, es podria dir que la meva experiència a l’Esplai m’ha esperonat a formar part de l’equip de Decidim, amb aquest objectiu de voler una Vila-seca millor, i és en aquesta doble vessant que no m’agradaria acabar sense poder donar les gràcies a l’Esplai per donar-me l’oportunitat d’haver après tantíssimes coses quan era nen, i ara com a monitor. La satisfacció de veure la feina ben feta amb aquest “equipàs” de monis i el gran relleu de joves (futurs monis) que estem deixant és senzillament meravellós. 

Per moltíssims anys més, Esclop!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405