1 d’Octubre: dos anys després

Josep Forasté

Josep Forasté

Portaveu del Grup Municipal Decidim Vila-seca - Acord Municipal. Casat i amb dos fills. Graduat en Administració i Direcció d’Empreses per la UOC. He estat graller de la Colla Gegantera, sóc del Ball de Diables, he participat molts anys a Els Pastorets i formo part del grup de teatre La Tramoia. Vaig participar activament en les consultes populars amb Vila-seca Decideix i sóc membre actiu de la territorial de l’ANC a Vila-seca.

Avui és 1 d’Octubre, una data que ja és història del nostre país pel referèndum d’autodeterminació que es va celebrar a Catalunya en aquesta mateixa data de l’any 2017, ara fa dos anys.

Durant aquests dos anys hem sentit molts adjectius per qualificar aquella data històrica segons la perspectiva de cada persona i tot el que ha vingut després: república, victòria, història, germanor, derrota, violència de l’estat, il·legalitat, complicitat, “piolins”, pacifisme, moviment social, tristor, esperança… Des de Decidim Vila-seca tenim molt clar que aquell 1 d’Octubre va ser, per damunt de tot, un acte democràtic d’apoderament col·lectiu, d’un poble que va reivindicar el seu dret a escollir lliurement el seu futur. I entenem poble com el conjunt de persones que comparteixen un mateix espai social, cívic i cultural, el qual se senten com a propi.

Per aquest motiu, aquell 1 d’Octubre de 2017 a Vila-seca, tota la família de Decidim ens vam implicar a fons en la celebració del referèndum al nostre municipi, perquè podem no estar d’acord amb altres idees o plantejaments polítics, però creiem fermament en la democràcia i en la llibertat d’expressió, i sempre farem tot el que estigui al nostre abast perquè totes les persones puguin defensar i expressar els seus pensaments, posicionaments i sentiments en llibertat dins d’un entorn de respecte.

I precisament perquè entenem l’1 d’Octubre com una data de reivindicació de la llibertat d’expressió i del respecte mutu com a pilars bàsics de la convivència i l’assoliment del bé comú, pocs dies després del referèndum vam plantejar en el Plenari de l’Ajuntament l’adopció del compromís de batejar alguna plaça, infraestructura o carrer amb aquest nom, proposta que es va aprovar amb una àmplia majoria. Avui, 1 d’octubre de 2019, dos anys després, continuem esperant que l’equip de govern faci efectiu aquell compromís amb la democràcia.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/12/d571222878/htdocs/clickandbuilds/BlocDecidimVilaseca/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405